HSGI suregrip padded belt

98,90 

Sure-Grip -tyyppisiä kokonaisuuksia kutsutaan suuressa maailmassa nimellä war belt tai battle belt. Se on tyypiltään 1st line belt, joka on osa linja-konseptia. 2- ja 3-linjat muodostaa suoja- tai varusteliivi sekä reppu tai rinkka, joita voidaan riisua tai ottaa kantoon tarpeen mukaan.

Poista
Valitse tuote saadaksesi toimitusarvion
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Tämä järjestelmä ei ole hienoudestaan huolimatta Suomessa kovinkaan laajasti tunnettu ja käytetty. 1-linjaan kootaan yleensä kaikkein välttämättömimmät varusteet taistelijan selviytymisen kannalta ja se tulisi olla aina päällä. Tyypillisiä varusteita 1-linjassa on muutama kiväärin lipas sekä pistoolin lippaat, dumppi, pieni ensiaputasku ja valaisin. Vyössä voi olla myös muita varusteita tehtävästä sekä käyttäjän mieltymyksistä ja tarpeista riippuen.

HSGI Sure-Grip vyönalunen on nimensä mukaan erittäin pitävä. Koko vyö on vuorattu neopreenilla, jolla on saavutettu erinomaisen hyvä kitka sekä geelimäisen pehmeä tuntuma. Alunen vöineen pysyy kitkan ansiosta tarkasti aloillaan vaikka siihen olisi asennettu hieman kovemmallakin kitkalukituksella varustettu pistoolikotelo, joka vaatii terävän nykäisyn irrotakseen. Kitkapinta on osoittautunut täällä pohjolassa varsin tarpeelliseksi kylmänä vuodenaikana, jolloin pistoolivyö puetaan suoraan takin päälle eikä housuihin pujotettua alusvyötä voida käyttää. Sure-Grip pysyy siis hyvin aloillaan talvivaatetuksen päällä toisin kuin pelkkä pistoolivyö. Pehmuste lisää kokonaisuuden käyttömukavuutta, mutta ergonomiaa on kehitetty vielä tästäkin askeleen pidemmälle. Sisään on sijoitettu HDPE-muovijäykiste joka tietysti jäykistää vyötä, mutta myös poistaa tehokkaasti mahdolliset painepisteet, joita voi aiheutua esim. kovamuovisista pistoolikotelon kannattimesta. Jäykiste on helposti poistettavaissa jos käyttäjä ei koe sitä tarpeelliseksi. Samaa jäykistettä kannattaa käyttää työkaluna peittämään Sure-Gripin tarravuorausta kun sisävyötä asennetaan. Pehmusteesta ja jäykisteestä huolimatta vyö ei ole kuitenkaan paisunut liian paksuksi.

Lähes koko vyön ulkopinta on vuorattu tiheällä kolmerivisellä PALS-kanavoinnilla, jotka antavat laajat mahdollisuudet kiinnittää siihen taskuja ja varusteita. PALS-kanavat ovat ommeltu poikkeuksellisen tiukaksi. Vyön sisällä oleva jäykiste ja tiukat PALS-kujat mahdollistavat taskujen välyksettömän kiinnittymisen vyöhön. Ei siis juostessa heiluvia lipastaskuja. Epäkonventionaalisena ratkaisuna MOLLE-taskun voi kiinniittää toisesta laidasta PALS-kanaviin ja toisesta puolesta sisävyöhön. Näin taskustoa saadaan ulotettua enemmän vyön etualalle ja vastaavasti mahdutettua enemmnä taskuja vyöhön. Reisitelakkaa, dummpia tai pistoolikoteloa varrten molemmille sivuille sekä taakse on jätetty läpiviennit em. varusteiden roikottamista varten. Vyön yläreunaan on taas vastapainoksi sijoitettu neljä olkaimien kiinityspistettä, joilla taakkaa voidaan tarvittaessa siirtää pois lanteilta sekä lisätä kokonaisuuden tasapainoa.

Nimestään huolimatta kyseessä ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä vyö vaan pelkkä alunen, joka vaatii kaverikseen varsinaisen vyön. Tähän suosittelemme HSGI Cobra Riggers Belt-vyötä, mutta muutkin toki käyvät. Sisävyön kiinnitystä varten sisään on ommeltu koukkupuolen tarraa pitämään alunen ja vyö tiukkana pakettina, mutta sisävyö ilman tarran vastakappalettakin toimii.

Valmistusmaa: Yhdysvallat

 

Mitoitus – LUE AJATUKSELLA ENNEN TILAAMISTA
Sure-Gripin oikea istuvuus on yleensä hyvä kun päät tulevat mahdollisimman lähelle toisiaan menemättä kuitenkaan toistensa päälle. Mittaa lantion ympärys tyypillisten käyttövaatteiden päältä kangas- tai rullamitalla. SureGrip kiertää hieman ulompana kuin missä mittanauha, joten saatuun mittaustulokseen tulee lisätä noin 7% eli kertoa tulos kertoimella 1,07.

Esimerkki: käyttäjän ympärysmitta suoliluiden kohdalta on 86 cm ja siihen lisätään 7% eli mitta on 92 cm. Oikea SureGripin koko on medium vaikka alkuperäinen mitta 86 cm viittaa siihen, että medium olisi liian iso.

Kun tilaat HSGI Cobra Riggers Belt tai Duty-vyön käytettäväksi Sure-Gripin kanssa, käy alla olevasta taulukosta ilmi sopiva koko suhteessa Sure-Gripiin.

 

Sure-Grip pituusSure-Grip kokoCobra Riggers BeltSureGrip Duty Belt
77 cm, josta PALS 59 cmSmall (16 x PALS)MediumSmall
90 cm, josta PALS 72 cmMedium (20 x PALS)LargeMedium
107 cm, josta PALS 89,5 cmLarge (23 x PALS)XLLarge
119 cm, josta PALS 100,5 cmExtra Large (27 x PALS)2XLExtra Large

VIHJE:
Suurin osa vaihdettavista Sure-Gripeistä on small-kokoisia jotka vaihdetaan mediumiin eli jos olet epävarma näiden kahden koon välillä ota suosiolla medium. Small on oikeasti kapeille lantioille (kun housukoko on alle 30″). Yleensä 30″ housua käyttävät valitsevat vielä mediumin.

väri ja koko

Black / Extra Large, Black / Large, Black / Medium, Black / Small, Multicam / Extra Large, Multicam / Medium, Multicam / Small, Coyote Brown / Extra Large, Coyote Brown / Large, Coyote Brown / Medium, Coyote Brown / Small, Smoke Green / Extra Large, Smoke Green / Large, Smoke Green / Medium, Smoke Green / Small